Steikjeost/grillost

Opprinelig er dette en  kypriostisk spesialitet men ´kjerringo´har laget den på ´Tveit´vis, av kun geitemelk.
Den kan erstatte kjøtt på grillen og kan også steikes i steikjepanne. Smelter ikke!
Ha den på godt brød eller foccacia med GOD olivenolje, kverna pepper og tomater.
STEIKJEGOD!

Mjuk kjerring

Som vant sølvmedalje i NM ost 2017, er ein frisk og smørbar ost som kan brukast på skive med både søtt og salt pålegg. Prøv for eksempel med honning/syltetøy/rørte bær eller røyka laks/speskinke. Du kan ha han på lefsene og.

Tvedta

Salatost i to varianter: Greske krydder på olje eller Naturell på saltlake, den kan til dømes brukast på pizza eller vegetarettar/pai. Dryss på med flytande honning før servering. Godt som fingermat og.

 

 

Trollkjerring

Ferdig blanda mjuk kjerring med tyttebærsyltetøy. Godt ved sida av spekemat.

Jens’n

Ligger for tiden på modning og forventer den i løpet av august 2019 igjen.
Ein ´manchego´lignende ost.
Smaker best på romtemperatur i lag med et glas vin, øl eller eplemost!